7 motive pentru a vedea "Tomorrowland"

Cum sa transformi o dupa amiaza obisnuita intr-o dupa amiaza memorabila?
O cale este  "sa vezi un film memorabil". Iar daca acel film, care te asteptai sa fie doar relaxant, te surprinde pana in miezul convingerilor tale, ei bine.....dupa amiaza devine memorabila.
Am ales Tomorrowland sperand sa fie relaxant si s-a dovedit mai mult decat atat. Si pentru ca experientele placute prefer sa le impartasesc, iata 5 motive pentru care il recomand cu caldura:
1) Nu este o distopie ("boala" cronica de care sufera multe filme SF bune, inclusiv "Interstellar" - preferatul meu) ci o viziune pozitiva asupra viitorului si felului in care il putem construi
2) Stiinta si oamenii de stiinta sunt vazute ca parte a solutiei, nu creatori de haos si distrugere (deci, adio Frankenstein!)
3) Transmite mesajul ca in fiecare clipa, fiecare actiune si alegere pe care o facem  poate schimba viitorul (in bine!). Nimic nou in privinta asta, dar o demonstratie in plus nu ne strica :)
4) Foloseste o parabola foarte des intalnita in dezvoltarea personala, fara sa abuzeze de ea (este inspirational, dar nu la modul fortat, cliseistic, comercial - asa cum din pacate s-a abuzat de"The Secret"). Va las sa descoperiti voi parabola.....
5) Readuce spiritul anilor 60+, anii Star Trek, anii tuturor posibilitatilor si increderii in viitor
6) Insista ca si daca nu esti un supererou, faptul ca nu te dai batut conteaza. Poate schimba chiar previziunile statistice
7) Ultimul-dar nu cel din urma-motiv este naturaletea si felul in care tachineaza cliseele hollywoodiene cu supereroi, super-cupluri, tinerete fara batranete, viitoruri halucinante, adrenalina si jocuri video. Le tachineaza, fara sa-si bata joc de ele, recunoscandu-le ca parte a creativitatii umane. Este uman si cald, intr-o maniera asemanatoare cu "Back to the future"

Care ar fi continuarea fireasca dupa un astfel de film? Pentru mine, este sa ascult "Imagine" al lui John Lennon si sa-mi fac planuri despre cum pot contribui, cu mult sau putin, la viitorul pe care il visez.
Pentru ceilalti spectatori, fosti, actuali sau viitori....continuarea e o pagina alba. La fel ca viitorul care asteapta sa fie scris de fiecare dintre noi.

Comments