Farmec și încredereCare este secretul frumuseții? O întrebare importantă pentru orice femeie și în general pentru orice iubitor de frumos. Se spune că frumusețea se găsește în ochii privitorului … dar dacă aceștia privesc într-o oglindă, ce îi face să vadă frumusețea  pe propriul chip?
În urmă cu mai mult timp, am ajuns la concluzia că a fi o româncă frumoasă începe cu a avea grijă de tine: de frumusețea interioară prin bucuriile și sprijinul oferit celor din viața ta, prin gânduri și fapte bune și de frumusețea exterioară prin grija față de corpul tău. Un ten luminos reflectă mult mai bine frumusețea interioară, un păr îngrijit arată că ești capabilă să ai grijă de cel puțin o persoană (tu însăți!) și că promovezi și reprezinți calitatea.
Prin urmare, am decis că grija față de mine trebuie să se regăsească și în alegerea produselor cosmetice – ce îmi promit, în ce fel mă ajută, care este principiul activ, cât de clar este explicat și cât de corecte sunt informațiile?  
N-a fost simplu. Am avut multe încercări și renunțări. Am renunțat la produse “bio” care se dovedeau a avea aceleași ingrediente ca produsele uzuale. Am renunțat la consilierea unor persoane care memoraseră o listă de beneficii, dar nu erau în stare să facă legătura între compoziția unei creme și acele beneficii. Am re-studiat manualele din facultate pentru a verifica realitatea pretenției unui producător că  o anumită substanță are anumite efecte. Am stricat relația cu o amică în momentul în care insista să îmi vândă ceva cu efecte la nivelul ADN, dar nu știa cum apar mutațiile și ce se întâmplă de fapt în interiorul unei celule. Aparent, toate produsele cosmetice vindeau iluzii…

Totuși, povestea căutărilor mele a avut un final fericit – sau un  nou început fericit – când am primit cadou un set de produse Gerovital Plant. Din obișnuință, înainte de a le folosi am căutat pe site Farmec ce conține fiecare produs, ce promisiune oferă un set de  lapte hidratant, cremă hidratantă și cremă microdermabraziune și cât de argumentată este această promisiune. A fost o surpriză plăcută să descopăr corectitudine, profesionalism și orientare spre client atât în descrierea produselor, cât și în rubrica “Sfatul specialistului”.  Așa că, în loc să dau cadoul mai departe, am ales să încerc produsele și a început o relație bazată pe încredere: promisiunile făcute în prospect sunt respectate în aplicare! Deci nu toate produsele cosmetice vând iluzii, există și excepții! 

Da, Farmec m-a fermecat prin cea mai veche vrajă din lume: puterea pe care ți-o dă promisiunea îndeplinită, puterea încrederii. Pentru că în meseria mea, încrederea este un factor cheie: ce efect va avea un curs sau o sesiune de coaching, cum va stimula dezvoltarea unei persoane sunt promisiuni pe care dacă nu le respect nu am un viitor profesional. De aceea la rândul meu apreciez respectarea promisiunilor care mi se fac, cu atât mai mult cu cât în joc este grija față de mine. Mă simt bine atunci când folosesc un produs care face exact ce promite și mă simt și mai bine când pot să aleg ceea ce mi se potrivește. Iar starea aceasta se reflectă în ochii mei și în ochii privitorilor, care o decodifică drept frumusețe.

Ce am mai învățat din experiența Farmec este că românce frumoase există în orice loc și mediu, atâta timp cât își dau voie să aibă grijă de ele și să lase tot ce au mai bun să se exprime atât în interior cât și în exterior. Frumusețea nu este doar un dar, este o creație zilnică în care ai nevoie de consecvență și de parteneri pe care te poți baza.
Articol scris pentru Spring SuperBlog 2016

Comments